Lesgeven

Lesgeven is een grote passie voor mij. Ik ben een gediplomeerd saxofoondocent (Masterdiploma Saxofoon Jazz/Pop, Conservatorium Artez hogeschool voor de kunsten Zwolle 2007) en hou er van om anderen te inspireren met muziek en om mensen verder te helpen zich daarin te ontwikkelen. Als jij op zoek bent naar een saxofoondocent dan ben je op het juiste adres! Of je nou wilt beginnen met het instrument of als je al een tijdje bezig bent, kind of gepensioneerd, iedereen kan bij mij terecht voor saxofoonles.

Ik speel graag in op de muzikale behoeftes van de leerling omdat ik geloof dat iemand op die manier muzikaal het beste tot uiting komt. Natuurlijk moeten er basisvaardigheden geleerd worden volgens de gebaande structuren maar als je muziek maakt wil je dicht bij je hart komen, dicht bij wat je het allerliefst wilt spelen.

Wat komt er allemaal in de saxofoonles voorbij? Uiteraard de techniek van het instrument, noten leren lezen door middel van erg leuke lesmethodes (vaak speel je met een cd mee), muziek na spelen van gehoor (denk aan het naspelen van dat ene nummer wat je altijd al op de sax wou kunnen spelen) en improviseren. Dit laatste aspect wordt eigenlijk al zeer snel in de lessen geïntroduceerd want eigenlijk improviseren we allemaal wel in ons dagelijks leven. Waarom zou het dan op de saxofoon achter blijven? Ik streef ernaar dat improvisatie van muziek voor de leerling iets natuurlijks wordt. Verder behandel ik ook aspecten zoals klank, articulatie, ademhalingstechniek, stijlbesef, timing en muziektheorie. Ik heb een eigen lespraktijk in Assen en geef op de maandag, dinsdag en woensdag les.

Tevens geef ik pianoles voor mensen die ermee beginnen of die meer met lichte muziek (lees pop/jazz/soul) in aanraking willen komen. Ik kan je veel bijbrengen over het spelen met akkoorden en hoe te functioneren in een bepaalde bandsamenstelling. We behandelen veel popliedjes, jazzliedjes en dergelijke. Tevens leren we natuurlijk noten lezen en kunnen we op een bepaald moment akkoorden en melodie combineren.

Kom eens een GRATIS proefles bij me volgen! Ga naar contact en mail of bel mij. Ook voor vragen over tarieven kun je contact met me opnemen.

Behind the scenes
| 01/12/2013
De Oden van Salomo
| 10/10/2013