Bio

Als uitvoerend saxofonist heb ik mij zo breed mogelijk geprobeerd neer te zetten in het muzikale landschap van Nederland. Bij formaties zoals Seraph en Square Orange zit de kern van wat ik speel geworteld in de jazz en improvisatie. Maar uitstapjes naar de pop met Casino Royale, blackgospel bij de Convocation Bigband of zelfs Ierse folk met Volluck over de vloer (hierbij speel ik de uillean pipes en Ierse whistles) zijn ook onderdeel van mijn speelveld. Die laatste klinkt vreemd maar mijn liefde voor folk- en wereldmuziek is groot. Zo groot dat in 2013 mijn eerste cd productie “de Oden van Salomo” een feit werd. Een project waarmee teksten van bijna 2000 jaar oud weer op muziek werden gezet; met elementen van Ierse folk, joodse klezmer, pop en improvisatie. In de toekomst hoop ik mij als artistiek leider van diverse projecten, die zeker elementen zullen bevatten van de jazz en de wereld- en folkmuziek, te kunnen ontplooien.

In het verleden heb ik in vele andere bands en projecten gespeeld, o.a. in de musical Dirty Dancing, Dock of the bay theatertournees (muziek van Otis Redding), de Stageband uit Groningen, het Noordpoolorkest, een Quincy Jones project, Fabian Willems, Geena, Reni en Elisa Krijgsman, New Wine zomerconferenties, Teenstreet conferenties, TV-opnames voor EO Checkpoint en EO Nederland Zingt, etc.

537060_490202807703119_1896232409_n

Naast de vele optredens ben ik ook regelmatig aan het opnemen voor bepaalde artiesten of bands. Kijk even naar de CD producties waar ik aan meegewerkt heb. Ook als componist/arrangeur ben ik actief: ik heb geschreven voor de Convocation Bigband, de Oden van Salomo, Seraph, Square Orange, Inside Out, Geena e.a.

Tevens ben ik drie dagen in de week docent saxofoon in mijn eigen lespraktijk in Assen. Lesgeven doe ik al vanaf 2004 en ik vind het ontzettend leuk om mijn kennis en inspiratie door te geven aan anderen.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen van 2001 t/m 2005. Daarna heb ik de Masteropleiding gevolgd aan het Rotterdams Conservatorium en afgemaakt in 2007 aan de hogeschool voor de kunsten in Zwolle; Artez. Ik heb les gehad van Jan Schoemaker, Miguel Martinez, Don Braden, Benjamin Herman, Simon Rigter en Rolf Delfos.

Behind the scenes
| 01/12/2013
De Oden van Salomo
| 10/10/2013